Banqueting Skills

Als gastheer of gastvrouw is het uw taak om uw gasten een onvergetelijke avond te bezorgen. Daarbij komt meer kijken dan een vriendelijke glimlach. Uw gasten verwachten een mooi gedekte tafel en te worden bediend volgens de etiquette.

Tijdens de training Banqueting Skills leert u alle basisvaardigheden die u nodig heeft om in een restaurant te werken. U leert het dekken van de tafels, het juiste bestek neer te leggen en het correct inschenken van lege glazen. Daarnaast leert u met meerdere borden te lopen, een fles wijn te openen en tafels volgens de etiquette af te ruimen.

Modules

 • Basisregels voor het correct dekken van de tafel
 • Het juiste bestek bij de verschillende gerechten
 • De juiste glazen bij de verschillende dranken
 • Glazen poleren
 • Hoe schenk ik lege glazen in?
 • Wijnflessen op de correcte manier openen
 • Lopen met een dienblad en meerdere borden
 • Hoe dien ik het eten op?
 • Hoe ruim ik de tafel af?
 • Praktijkoefeningen
 • Rollenspellen

Duur

De training Banqueting Skills wordt verzorgd in 1 dagdeel. Teamwork levert graag maatwerk. De duur en de onderwerpen van de training worden aangepast aan uw behoeften.

 

Werkvormen

De training Banqueting Skills omvat een uitgebreid lesprogramma en is inclusief al het benodigde lesmateriaal.

Tijdens de training worden korte theoretische blokken afgewisseld met praktijkvoorbeelden, opdrachten en rollenspellen. Het geleerde kan direct in de praktijk worden toegepast. Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Papiaments of in het Engels.

 

Resultaat

Na afloop van de training Banqueting Skills heeft u geleerd om op een professionele manier de tafels te dekken, het juiste bestek en glazen te gebruiken en uw gasten aan tafel te bedienen volgens de juiste etiquette.

Na afloop van de training ontvangt u het Teamwork-certificaat Banqueting Skills.

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij u om de kennis en inzetbaarheid van uw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen tel: +599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Onlangs heb ik de training Customer Service gevolgd. Ik ben heel positief over deze training. Het lesmateriaal is duidelijk en de training was heel leerzaam. Daarnaast waren de lessen interessant, de docent vertelt enthousiast en er was voldoende afwisseling tussen theorie en de praktijk. Er waren oefeningen, opdrachten, casussen en videofilmpjes. Omdat het hele eiland zoveel met toeristen te maken heeft, vind ik dat iedereen op Curaçao deze training zou moeten volgen!”

Elmar Eleonora, cursist training Customer Service – Politur