Coachend Leiderschap

Doelen binnen je hotel of restaurant realiseer je met je medewerkers. Je bent afhankelijk van hun prestaties en motivatie om een uitstekende gastervaring te bieden. Maar motivatie is geen vanzelfsprekendheid; het moet gecreëerd en gevoed worden, het liefst van binnenuit. Tijdens deze training versterk je je leiderschapsvaardigheden en werk je aan het effectief leidinggeven aan individuele medewerkers, jouw team en de gehele organisatie.

Gedurende de training leer je hoe je op verschillende niveaus kunt communiceren, motiveren en delegeren. Je ontwikkelt vaardigheden om effectief te communiceren met je medewerkers, van het verstrekken van duidelijke instructies aan de housekeeping tot het inspireren van het managementteam. Door boodschappen af te stemmen op de behoeften en verwachtingen van verschillende medewerkers, creëer je een meer cohesieve en productieve werkomgeving. Daarnaast leer je technieken om de intrinsieke motivatie van je medewerkers te stimuleren. Dit omvat het erkennen van prestaties, het bieden van groeikansen en het creëren van een positieve en ondersteunende werkomgeving. Hierdoor voelen je medewerkers zich gewaardeerd en zijn ze gemotiveerd om hun beste beentje voor te zetten.

Effectief delegeren is een ander belangrijk aspect van de training. Je krijgt inzicht in hoe je taken en verantwoordelijkheden kunt delegeren op een manier die medewerkers vertrouwen geeft en hen in staat stelt om hun vaardigheden te benutten en verder te ontwikkelen. Dit zorgt voor een efficiëntere werkverdeling en verhoogt de algehele productiviteit. Bovendien leer je verschillende leiderschapstheorieën en hoe je deze kunt toepassen in de dagelijkse praktijk van de hospitality sector. Dit omvat het begrijpen van verschillende leiderschapsstijlen en het herkennen van welke stijl het beste past bij verschillende situaties en medewerkers. Door theorie en praktijk vanuit verschillende invalshoeken te benaderen, word je beter voorbereid om als leider op te treden en je team naar succes te leiden.

Modules

 • Definitie van leiderschap
 • Karakters van managers
 • Situationeel leiderschap
 • SMART-criteria
 • Ontwikkelingsniveaus
 • Herkennen van ontwikkelingsniveaus
 • Sturend leiderschap
 • Coachend leiderschap
 • Ondersteunend leiderschap
 • Delegerend leiderschap
 • Vragen stellen
 • Actief luisteren
 • Feedback geven en ontvangen
 • Motiveren
 • Empathie
 • Observeren
 • Probleemoplossend coachen
 • Definiëren van talenten
 • Talenten herkennen
 • Het onderhouden van talenten
 • Het inzetten van talenten
 • Definitie teamwork
 • Voorwaarden voor effectief samenwerken
 • Uitdagingen

Duur

De training Coachend Leiderschap Hospitality is opgebouwd uit 6 modules en wordt verzorgd in 4 dagdelen. Teamwork levert graag maatwerk. De onderwerpen en de duur van de training worden aangepast aan de leer- en ontwikkelbehoeften van onze cursisten en opdrachtgevers.

 

Werkvormen

De training Leiderschap omvat een uitgebreid lesprogramma en is inclusief al het benodigde lesmateriaal.

Tijdens de training maakt Teamwork gebruik van diverse didactische werkvormen, online testen en een digitale classroom. Korte theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, filmpjes, (groeps)opdrachten, casussen, rollenspellen en een quiz. Het geleerde kan direct in de praktijk worden toegepast.

Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Papiaments of in het Engels.

Resultaat?

Tijdens de training Coachend Leiderschap leer je over de verschillende stijlen van leiderschap en hoe je deze effectief kunt toepassen in de dagelijkse praktijk van de hospitality sector. Je ontwikkelt een diepgaand begrip van het feit dat mensen verschillende eigenschappen en behoeften hebben, en dat ieder individu uniek is in zijn of haar benadering en motivatie.

Je leert talenten te herkennen en deze op verschillende manieren in te zetten om de sterke punten van je teamleden optimaal te benutten. Door de juiste leiderschapsstijl toe te passen, ben je in staat de kwaliteiten van je medewerkers beter te benutten en hun intrinsieke motivatie te stimuleren. Dit betekent dat je medewerkers niet alleen meer voldoening halen uit hun werk, maar ook dat zij gemotiveerd zijn om bij te dragen aan de doelen van het hotel of restaurant. Hierdoor worden persoonlijke en organisatiedoelen sneller en efficiënter bereikt.

De training biedt ook praktische technieken en strategieën om de communicatie en samenwerking binnen je team te verbeteren. Je leert hoe je op een coachende manier kunt leidinggeven, waarbij je medewerkers ondersteunt in hun professionele ontwikkeling en hen helpt om hun volledige potentieel te bereiken. Dit leidt niet alleen tot betere prestaties, maar ook tot een meer betrokken en tevreden team. Je krijgt inzicht in hoe je feedback kunt geven op een constructieve manier, hoe je conflicten kunt managen en hoe je een positieve en inspirerende werkomgeving kunt creëren.

Na afloop van de training ontvang je het Teamwork-certificaat Leiderschap, dat aantoont dat je bekwaam bent in coachend leiderschap en in staat bent om je team op een effectieve en inspirerende manier te leiden. Met de vaardigheden en kennis die je tijdens deze training hebt opgedaan, ben je beter uitgerust om de uitdagingen van het leidinggeven in de hospitality sector aan te gaan en bij te dragen aan het succes en de groei van je organisatie.

 

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij je om de kennis en inzetbaarheid van uw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

Als manager heb ik met veel verschillende mensen te maken. Voor mij is het belangrijk om in te zien welke leiderschapsstijl ik het beste kan toepassen bij mijn collega’s. Door de mix van persoonlijkheden waar ik leiding aan geef, weet ik mijn nu beter aan te passen aan de verschillende situaties. De training sluit uitstekend aan op de praktijk en het geleerde is direct toepasbaar.”

Eduardo Celestijn, cursist training Coachend Leiderschap

“Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Ook al geef ik al jarenlang leiding, deze training heeft mij toch weer nieuwe inzichten gegeven. Doordat er in kleine groepen getraind wordt, is er veel interactie met de trainer en de medecursisten. Het enthousiasme van de trainer werkt aanstekelijk en heeft mij gemotiveerd om bepaalde zaken van een andere (positievere) kant te bekijken.”

Kimberly Kroes, cursist training Coachend Leiderschap