Corporate MBA

Je wilt investeren in je medewerkers. Je wilt ze helpen hun vaardigheden verder te ontwikkelen, zodat ze kunnen bijdragen aan de groei van de organisatie in een continu veranderende wereld. Maar dat vergt een investering, in geld en tijd. Dat betekent dat je selectief moet zijn en alleen de meest veelbelovende managers de kans moet bieden om deel te nemen aan een programma om zichzelf verder te ontwikkelen, toch…?

Bij Teamwork zijn we van mening dat professionele ontwikkeling voor iedereen betaalbaar en beschikbaar moet zijn. Daarom hebben we een uniek Engelstalige online programma ontwikkeld dat al je medewerkers de kans geeft om een professioneel MBA-programma te volgen zonder dat je steeds opnieuw hoeft te investeren. En de organisatie plukt daar de vruchten van: minimale investering, maximale resultaten.

Het bespaart geld

Je investeert slechts één keer in al je medewerkers door een vast bedrag te betalen, afhankelijk van de grootte van het bedrijf, het aantal medewerkers en de duur van het programma. Je hoeft niet steeds opnieuw te investeren. Onze corporate MBA, die wij in samenwerking met SkillsTown aanbieden, is de meest complete opleiding op HBO-niveau voor managers, kaderleden en medewerkers. Het combineert persoonlijke ontwikkeling met brede zakelijke kennis en strategisch denken. Tijdens de opleiding leren de medewerkers effectief samen te werken met anderen, waardoor ze tegelijkertijd hun 21st century skills, zoals kritisch denken en probleemoplossend vermogen, ontwikkelen. Ze gaan aan de slag met praktische businesscases uit uw eigen organisatie. Zo ontdekken ze niet alleen hun eigen talent, maar zie je ook direct resultaat in de dagelijkse praktijk van uw organisatie.

Modules

Tijdens deze module leren de medewerkers de structuur van de cMBA en de gebruikte methoden kennen. Ook gaan ze aan de slag met de eerste persoonlijke ontwikkelmodule: de Time Management scan. De opdrachten voor dit onderdeel zijn gericht op het opbouwen van een sterke groep, zodat ze elkaar kunnen helpen om als team het beste uit de cursus te halen.

Tijdens deze module worden de basisprincipes van management behandeld om ervoor te zorgen dat iedereen met dezelfde fundamentele kennis start. De e-learning ‘Leiderschap en persoonlijkheid’ geeft een goed inzicht in de kenmerken en vaardigheden van effectieve leiders.

Strategie is een belangrijk onderwerp voor topmanagers. Het bepaalt de richting en de focus van het bedrijf; waar moeten we als organisatie naartoe? Deze module geven de medewerkers een inleiding op dit onderwerp, maar gaat ook dieper in op het beschrijven van een aantal theorieën en modellen die kunnen worden gebruikt om een sterke strategie voor de organisatie vast te stellen.

Deze innovatiemodule heeft twee perspectieven, namelijk ‘innovatie is overal’ en ‘technische innovatie’. De term innovatie zet ons automatisch aan tot nadenken over productinnovatie, maar eigenlijk is innovatie overal en heeft het invloed op alle aspecten van je organisatie. Innovatie is ook de basis van een ‘agile’ organisatie, wat ons naar de technische kant van de zaak brengt.

Organisaties zijn niet meer wat ze vroeger waren. Het dynamische karakter van de huidige organisaties vereist het vermogen om zich voortdurend aan te passen. In deze module laten enkele bekende experts aan de medewerkers zien hoe ze met specifieke problemen kunnen omgaan en hoe ze IT hier het beste bij kunnen gebruiken.

Elke leidinggevende moet een basiskennis van HRM hebben. Wat zijn de belangrijkste zaken in een grote organisatie? Hoe brengen de typische kenmerken van nieuwe generaties veranderingen teweeg op dit gebied? Tijdens deze module is ook het thema culturele diversiteit en zakendoen opgenomen.

Een zorgvuldig uitgekiende combinatie van sales en marketing is van vitaal belang voor succes. Dit is een klassiek thema, maar het kan van jaar tot jaar enorm veranderen, vooral door nieuwe technologische ontwikkelingen.

Deze laatste module behandelt een ander essentieel onderwerp: financiën. Elke topmanager moet een degelijke basiskennis hebben op het gebied van financiën. In dit hoofdstuk vind je een reeks trainingen die de medewerkers één voor één door de basisbegrippen loodsen.

Duur

De cMBA bestaat uit 8 onderdelen die elk in principe een maand duren en is inclusief al het benodigde lesmateriaal. Je bepaalt zelf in welk tempo je medewerkers de opleiding doorlopen.

Voor iedere groep die start met het cMBA programma, wordt er een ‘moderator’ aangesteld. Deze persoon begeleidt de groep met het doorlopen van het volledige programma. Je kunt er als organisatie voor kiezen om dit iemand uit de eigen organisatie te laten zijn, of je kunt daarvoor ondersteuning krijgen bij Teamwork.

Afhankelijk van die keuze zal er dus een extra tijdsinvestering door de organisatie gedaan worden.

 

Accreditatie

Ons cMBA-opleidingsprogramma hanteert de meest moderne vorm van accreditatie: open badges. Een open badge is een visueel, digitaal en betrouwbaar bewijs van een vaardigheid of competentie die je medewerker heeft verworven. Deze open badges zijn universeel erkend, volledig overdraagbaar en kunnen worden toegevoegd aan een LinkedIn profiel.

Toonaangevende organisaties zoals IBM en Google werken al met deze moderne manier van accreditatie.

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij je om de kennis en inzetbaarheid van je medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

Als manager heb ik met veel verschillende mensen te maken. Voor mij is het belangrijk om in te zien welke leiderschapsstijl ik het beste kan toepassen bij mijn collega’s. Door de mix van persoonlijkheden waar ik leiding aan geef, weet ik mijn nu beter aan te passen aan de verschillende situaties. De training sluit uitstekend aan op de praktijk en het geleerde is direct toepasbaar.”

Eduardo Celestijn, cursist training Coachend Leiderschap

“Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Ook al geef ik al jarenlang leiding, deze training heeft mij toch weer nieuwe inzichten gegeven. Doordat er in kleine groepen getraind wordt, is er veel interactie met de trainer en de medecursisten. Het enthousiasme van de trainer werkt aanstekelijk en heeft mij gemotiveerd om bepaalde zaken van een andere (positievere) kant te bekijken.”

Kimberly Kroes, cursist training Coachend Leiderschap