Cursist aan het woord

Elmar Leonora: medewerker Politur “Voor mijn werk bij de Politur is het belangrijk om meer over customer service te leren. Ik heb dagelijks contact met toeristen en daarom is het noodzakelijk dat ik zorg dat de bezoekers van ons eiland zich veilig en welkom voelen. Vorige maand heb ik samen met mijn collega’s de training Customer Service gevolgd.

Tijdens de training hebben we veel geleerd: wat verwacht mijn klant, hoe ik klachten op kan lossen, hoe ik op verschillende niveaus moet communiceren, hoe ik oogcontact maak met de toerist, etc. Voor mij waren de oefeningen om klachten op te lossen met name erg leerzaam. Hierdoor heb ik geleerd op een klantvriendelijke manier klachten op te lossen en met emoties om te gaan.

Ik ben heel positief over de training. Het lesmateriaal is duidelijk en het is handig om het thuis ook nog door te nemen. Daarnaast waren de lessen interessant, de docent vertelt enthousiast en er was voldoende afwisseling tussen theorie en de praktijk. Er waren oefeningen, opdrachten, casussen en videofilmpjes. De training sluit goed aan op mijn werk.

Ook is het goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Omdat het hele eiland zoveel met toeristen te maken heeft, vind ik dat iedereen op Curaçao deze training zou moeten volgen!”