Customer Service tijdens Covid-19

Nu de grenzen weer open zijn breekt er een spannende tijd. Toeristen, werknemers en bewoners moeten zich aanpassen aan de nieuwe regels. We zijn immers gewend om handen te schudden, dichtbij elkaar te staan en elkaar aan te raken. Het belang van goede customer service is nu belangrijker dan ooit. We moeten er met elkaar voor zorgen dat ieder gast met een “wow” ervaring naar huis gaat.

Customer service is een “mindset“ wat leidt tot een klantgerichte houding. Customer service vraagt derhalve om gedrag waarbij men zich bewust is van de omgeving, weet wat de gast wil en aandacht heeft voor de diensten/producten die men levert. Maar hoe bieden we uitstekende customer service als we ons aan de social distance regels moeten houden? Hoe verwelkomen we gasten als we geen handen meer mogen schudden? Hoe maken we contact met onze gasten zonder afstandelijk over te komen?

Teamwork heeft daarom speciaal een training Customer Service tijdens Covid-19 ontwikkeld waarbij de cursist leert om, rekening houdend met de protocollen, gasten een warm en welkom gevoel te geven. De training is gericht op medewerkers in de hospitality sector, denk daarbij aan medewekers in de hotels, restaurants, taxi- en buschauffeurs, medewerkers van de douane en immigratie, bewakers op de airport, Politur, en touroperators.

Modules

  • Wat is het nieuwe normaal met betrekking tot customer service?
  • Aan welke regels moeten wij ons houden?
  • Hoe verlenen we customer service met 2 meter afstand?
  • Hoe verlenen we curstomer service zonder afstandelijk te zijn?
  • Hoe attenderen we onze gasten op de social distance regels op een klantvriendelijke manier?
  • Hoe gaan we om met gasten die zich niet aan de regels houden?
  • Praktijkoefeningen
  • Rollenspellen

Duur

De training Customer Service ten tijde van Covid-19 wordt verzorgd in 1 dagdeel. Teamwork levert graag maatwerk. De duur en de onderwerpen van de training worden aangepast aan uw behoeften.

 

Werkvormen

Tijdens de training Customer Service tijdens Covid-19  worden korte theoretische blokken afgewisseld met praktijkvoorbeelden, filmpjes, praktijksituaties en een rollenspel. Het geleerde kan direct in de praktijk worden toegepast. Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Papiaments of in het Engels.

 

Resultaat

Na afloop van de training heeeft u geleeerd om goede customer service te verlenen ten tijde van Covid-19. Op een klantvriendelijke manier attendeert uw gasten op de regels en weet u om te gaan met weerstand. U houdt twee meter afstand zonder afstandelijk te zijn. U weet uw gasten op een klantvriendelijke manier te ontvangen, te woord te staan en te helpen, waarbij u rekening houdt met de nieuwe protocollen.

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij u om de kennis en inzetbaarheid van uw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen tel: +599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Onlangs heb ik de training Customer Service gevolgd. Ik ben heel positief over deze training. Het lesmateriaal is duidelijk en de training was heel leerzaam. Daarnaast waren de lessen interessant, de docent vertelt enthousiast en er was voldoende afwisseling tussen theorie en de praktijk. Er waren oefeningen, opdrachten, casussen en videofilmpjes. Omdat het hele eiland zoveel met toeristen te maken heeft, vind ik dat iedereen op Curaçao deze training zou moeten volgen!”

Elmar Eleonora, cursist training Customer Service – Politur