Het DISC-instrument

DISC-methodeBij Teamwork gebruiken we de DISC-methode om diepgaand inzicht te verkrijgen in het gedrag van mensen. DISC is een waardevol model dat duidelijk maakt hoe je je gedraagt en hoe je overkomt in je communicatie, zowel verbaal als non-verbaal. Met een DISC-gedragsanalyse brengen we de voorkeursgedragingen en communicatiestijlen van jou, je collega’s, en/of de hele organisatie in kaart. Dit leidt tot een beter begrip van wat jou en anderen motiveert, wat je kwaliteiten zijn, hoe je graag samenwerkt, en wat je allergieën en valkuilen zijn. DISC bevordert open communicatie, versterkt relaties en vergroot persoonlijke effectiviteit.

Op individueel niveau helpt DISC je om meer zelfinzicht te krijgen en biedt het voldoende handvatten om jezelf verder te ontwikkelen. De DISC-analyse ondersteunt bij het voeren van gestructureerde en waarderende gesprek over de voorkeursstijlen binnen het team.

DISC-analyses voor het team
Ook op teamniveau kan DISC inzicht bieden in de kwaliteiten en valkuilen. Welke voorkeursstijlen zijn bijvoorbeeld dominant aanwezig in het team? Welke voorkeursstijlen zijn niet of minder vertegenwoordigd? Als het goed is zeggen de dominante stijlen ook iets over het werk. Zo zie je bijvoorbeeld dat salesteams vaak dominant zijn in de D-stijl. Financieel analisten zijn vaak dominant in de C-stijl. Je ziet gelukkig dat steeds meer teams multidisciplinair gaan samenwerken waardoor teams meer diversiteit en dus een breder perspectief krijgen. Dat past bij de complexiteit van het werk, maar ook bij het snel in kunnen spelen op veranderingen.Met deze inzichten kun je diversiteit beter benutten en waarderen, wat bijdraagt aan het zelforganiserend vermogen van teams. Bovendien kun je de rolverdeling en teamsamenstelling afstemmen op de voorkeursstijlen van de teamleden. Mensen zijn meer intrinsiek gemotiveerd wanneer zij hun kwaliteiten kunnen inzetten en zich in de juiste omgeving bevinden.

Waar staat DISC voor?
DISC staat voor Dominant, Invloed, Stabiliteit en Consciëntieus.

Bij de D stijl wordt gemeten hoe iemand reageert op problemen en uitdagingen. Een D lost problemen graag op en gaat uitdagingen aan.
Hoe hoger de D; hoe assertiever, hoe doelgerichter en hoe meer de neiging de omgeving te willen beheersen.
Hoe lager de D; hoe meegaander een persoon is. Een lage D is wat meegaander en relaxter en zal niet overal zijn of haar stempel op willen drukken.

Bij de I stijl wordt gemeten hoe iemand anderen beïnvloedt en overtuigt van zijn of haar zienswijze of ideeën.
Hoe hoger de I; hoe meer iemand anderen zal beïnvloeden door verbale en non-verbale overtuigingskracht. En hoe groter ook het vertrouwen in anderen.
Hoe lager de I; hoe minder iemand zijn ideeën zal verkopen, maar meer feitelijk zal presenteren zonder poespas. En hoe sceptischer en minder snel de ander in vertrouwen genomen zal worden.

Bij de S stijl wordt gemeten hoe iemand reageert op veranderingen en tempowisselingen en hoe gemakkelijk iemand zich daarop aanpast.
Hoe hoger de S; hoe minder flexibiliteit er bij deze persoon is om zich aan te passen aan veranderingen en hoe lager het tempo van deze persoon is.
Hoe lager de S; hoe hoger het tempo. Deze persoon past zich sneller aan bij veranderingen.

Bij de C stijl wordt gemeten in hoeverre iemand zich conformeert aan regels en richtlijnen die opgesteld zijn door anderen.
Hoe hoger de C; hoe sterker iemand geneigd is om de vastgestelde regels en procedures te volgen en minder snel risico’s durft te nemen.
Hoe lager de C; hoe meer iemand geneigd is buiten de kaders te treden, autonoom te handelen en bestaande regels ter discussie te stellen.

Meer informatie over DISC?
Wil je meer weten over de DISC-methode of overweeg je een DISC-test voor jezelf, je team of je hele organisatie? Bij Teamwork staan we klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het implementeren van DISC voor meer inzicht en effectiviteit. We kijken ernaar uit om je te ondersteunen op jouw weg naar betere communicatie en samenwerking. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Meer willen weten?

Telefoon: +599 9 7882222

Onze adviseurs zitten voor je klaar
Ma-vrij 9.00- 17.00 uur
E-mail: Info@teamworkcaribbean.com