Feedback Geven en Ontvangen

Iemand aanspreken op gedrag leidt soms tot misverstanden en irritatie. Precies het tegenovergestelde van wat u wilt bereiken. Een compliment aan iemand geven lukt meestal nog wel maar benoemen wat u niet prettig vindt, is vaak lastig.

Open en op een constructieve wijze onderlinge feedback geven draagt bij aan een goede samenwerking, ontwikkeling van mensen en het verbetert de sfeer op de werkvloer. Op de juiste manier feedback geven en ontvangen is daarom van essentieel belang.

De training Feedback Geven en Ontvangen maakt onder andere onderdeel uit van het trainingsprogramma van de Praktijkopleiding Assurance tot de titel RA. Dit programma verzorgt Teamwork in samenwerking met de Universiteit van Tilburg. De modules van het trainingsprogramma zijn geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants (NBA).

Modules

 • Communicatievaardigheden
 • Waarnemen
 • Luisteren, samenvatten en doorvragen
 • De do’s en don’ts
 • Het herkennen van een (mogelijk) conflict
 • Het voorkomen van een conflict
 • Omgaan met weerstand
 • Invloed uitoefenen in lastige situaties
 • Positieve en constructieve feedback
 • Feedback in de praktijk
 • Mijn eigen houding
 • Groepsopdrachten
 • Rollenspellen
 • Quiz

Duur

De training Feedback wordt verzorgd 3 dagdelen (1 module per dagdeel). Teamwork levert graag maatwerk. De onderwerpen en de duur van de training worden aangepast aan uw behoeften.

 

Werkvormen

De training Feedback geven en ontvangen omvat een uitgebreid lesprogramma en is inclusief al het benodigde lesmateriaal.

Tijdens de training maakt Teamwork gebruik van diverse didactische werkvormen, online testen en een digitale classroom. Korte theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, filmpjes, opdrachten, casussen en rollenspellen. Het geleerde kan direct in de praktijk worden toegepast.

Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Papiaments of in het Engels.

Resultaat

Na afloop van de training Feedback Geven en Ontvangen heeft u geleerd om effectief feedback te geven en te ontvangen. U heeft geleerd wat uw invloed is tijdens het gesprek en u bent zich bewust van uw eigen houding.

U weet uw boodschap duidelijk en respectvol te verwoorden zodat de ontvanger uw feedback op een positieve manier accepteert. Dit leidt tot een betere samenwerking en werksfeer op de werkvloer.

Na afloop van de training ontvangt u het geaccrediteerde Teamwork-certificaat Feedback Geven en Ontvangen.

De training Feedback Geven en Ontvangen maakt onder andere onderdeel uit van het trainingsprogramma van de Praktijkopleiding Assurance tot de titel RA. Dit programma verzorgt Teamwork in samenwerking met de Universiteit van Tilburg. De modules van het trainingsprogramma zijn geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants (NBA).

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij u om de kennis en inzetbaarheid van uw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Ik vond de training erg leerzaam, professioneel en de trainer was top. De trainer weet het maximale uit de deelnemers te halen, hij communiceert transparant en inspireert. Doordat ik de training heb gevolgd ben ik beter in staat om feedback op een positieve manier te gebruiken op de werkvloer. Dit heeft de sfeer in ons team bevorderd en de onderlinge samenwerking verloopt een stuk soepeler.”

Patrick Martina, cursist training Feedback 

“Dankzij de training Feedback ben ik beter in staat om problemen op de werkvloer op te lossen. Ik zie in dat het belangrijk is om eerder irritaties eerder te bespreken en ook positieve zaken vaker te benoemen. Het heeft mij veel inzicht gegeven in het belang van feedback op de werkvloer. Het lesmateriaal, de oefeningen en rollenspellen waren erg leerzaam en vooral ook leuk om te doen! Dankzij de trainer voelde ik mij al gelijk op mijn gemak en durfde ik mij open te stellen waardoor ik het maximale uit de training heb kunnen halen.”

Maria Jansen, cursist training Feedback