Front Office

Het belang van goed opgeleid personeel in de hospitality sector is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Gasten kiezen steeds bewuster voor hotels die uitblinken en duidelijk laten zien dat kwaliteit en uitstekende service vanzelfsprekend zijn én waar de gast centraal staat. Een klantgericht hotel is in staat om de behoeften, wensen en verwachtingen van gasten dagelijks te vertalen naar een succesvolle dienstverlening.

Als medewerker front office ben je het eerste aanspreek punt voor de gasten en het visitekaartje van het hotel. Een uitstekende customer service is hierbij noodzakelijk. Customer service vraagt om gedrag waarbij jij je bewust bent van de omgeving, weet wat de gast wil en aandacht heeft voor de diensten/producten die worden geleverd. Deze visie vertalen we naar een trainingsprogramma waarbij theorie en praktijk op een levendige en inspirerende manier wordt aangeboden.

Tijdens het trainingstraject Front Office staat de kracht van aandacht voor gasten centraal. Plezier hebben in wat je voor de gast doet, is daarbij van essentieel belang. Bereid willen zijn om van iedere gast een tevreden gast te maken. Nog sterker; hoe kan de verwachting van de gast worden overtroffen!

Modules

 • Wie is mijn klant?
 • Wat verwacht mijn gast?
 • Eerste indruk
 • Gasten te woord staan
 • Boodschap aannemen en doorspelen
 • Communicatie op de werkvloer
 • Telefoon etiquette
 • Stemgebruik
 • Correct antwoord geven op vragen
 • Gespreksvaardigheden
 • Omgaan met emoties
 • Een slechte boodschap brengen
 • Klachten oplossen
 • Verander uw mindset
 • Van klant naar ambassadeur
 • De “WOW” ervaring
 • Gebruik van ‘up selling’ en ‘cross selling
 • Kennistoets

Duur

De training Front Office is opgebouwd uit  5 modules en wordt verzorgd in 5 dagdelen. Optioneel zijn de taallessen Nederlands en Engels die aanvullend worden verzorgd. Teamwork levert graag maatwerk. De onderwerpen en de duur van de training worden aangepast aan de leer- en ontwikkelbehoeften van onze cursisten en opdrachtgevers.

Werkvormen

De training Front Office omvat een uitgebreid lesprogramma en is inclusief al het benodigde lesmateriaal.

Teamwork maakt gebruik van diverse didactische werkvormen, online testen en een digitale classroom. Korte theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden en opdrachten. Het geleerde kan direct in de praktijk worden toegepast. Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Papiaments of in het Engels.

Resultaat

Na afloop van deze training heb je geleerd hoe je gasten op een klantvriendelijke en gastvrije manier ontvangt. Je hebt de vaardigheden ontwikkeld om gasten op de juiste wijze en toon aan te spreken, zowel persoonlijk als telefonisch. Je bent je er volledig van bewust dat je het visitekaartje van het hotel bent en je begrijpt de impact die jouw interacties hebben op de algehele gastervaring.

Tijdens de training leer je niet alleen de basisprincipes van klantvriendelijkheid en gastvrijheid, maar ook hoe je deze in verschillende situaties kunt toepassen. Je krijgt inzicht in de diverse behoeften en verwachtingen van gasten en leert hoe je hierop kunt inspelen. Of het nu gaat om het begroeten van een nieuwe gast, het beantwoorden van vragen of het bieden van hulp, je bent in staat om elke interactie professioneel en vriendelijk te laten verlopen.

Daarnaast ontwikkel je vaardigheden om klachten effectief en klantvriendelijk op te lossen. Je leert hoe je empathie kunt tonen, hoe je de oorzaak van een probleem kunt achterhalen en hoe je passende oplossingen kunt bieden die de tevredenheid van de gast herstellen. Door deze aanpak versterk je niet alleen de reputatie van het hotel, maar zorg je er ook voor dat gasten met een positief gevoel terugkijken op hun verblijf.

De training richt zich ook op het verbeteren van je communicatieve vaardigheden. Je leert hoe je duidelijk en respectvol kunt communiceren, hoe je non-verbale signalen kunt interpreteren en hoe je je boodschap kunt afstemmen op de situatie en de persoon met wie je spreekt. Dit helpt je om een warme en professionele sfeer te creëren, zowel aan de receptie als tijdens telefonische gesprekken.

Na afloop van de training ontvang je het Teamwork-certificaat Front Office, dat aantoont dat je bekwaam bent in het leveren van uitstekende service aan gasten. Met de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan, ben je beter voorbereid om bij te dragen aan een onvergetelijke gastervaring en om het hotel op een positieve manier te vertegenwoordigen. Je bent nu in staat om een centrale rol te spelen in het succes van het hotel, door elke gast een warm welkom te bieden en hen te voorzien van de hoogste kwaliteit van service.

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij je om de kennis en inzetbaarheid van uw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kunt je contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Binnen mijn werk moet ik steeds meer projectmatig werken. Samen met mijn collega’s heb ik deze training gevolgd. Doordat ik nu veel meer weet over een projectplan zie ik het nut ervan  in om met een projectplan te werken. Het geeft je veel meer structuur, de rolverdeling onder de collega’s is duidelijker en gemaakte afspraken zijn beter te controleren.”

Mary Jansen, cursist training Succesvol Projectmatig Werken