Front Office

In de hedendaagse zakelijke wereld is klantenservice essentieel voor het behouden van tevreden klanten en het versterken van de reputatie van een bedrijf. Tijdens de training Front Office leer je niet alleen de basisprincipes van klantvriendelijkheid, maar ook hoe je deze in verschillende situaties kunt toepassen. Je krijgt inzicht in de diverse behoeften en verwachtingen van klanten en leert hoe je hierop kunt inspelen. Of het nu gaat om het begroeten van een nieuwe of bestaande klant, het beantwoorden van vragen of het bieden van hulp, je bent in staat om elke interactie professioneel en vriendelijk te laten verlopen.

Je ontwikkelt de vaardigheden om elke interactie met klanten te laten uitblinken, waarbij je inzicht krijgt in hun diverse behoeften en hoe je hierop effectief kunt inspelen. Daarnaast leer je om klachten op een empathische en doeltreffende manier op te lossen, wat bijdraagt aan een positieve klantervaring en de reputatie van jouw organisatie versterkt.

De training richt zich ook op het verbeteren van je communicatieve vaardigheden. Je leert hoe je duidelijk en respectvol kunt communiceren, hoe je non-verbale signalen kunt interpreteren en hoe je je boodschap kunt afstemmen op de situatie en de persoon met wie je spreekt. Dit helpt je om een warme en professionele sfeer te creëren, zowel aan de receptie als tijdens telefonische gesprekken.

Tijdens de training leer je niet alleen de basisprincipes van klantvriendelijkheid, maar ook hoe je deze in verschillende situaties kunt toepassen. Je krijgt inzicht in de diverse behoeften en verwachtingen van klanten en leert hoe je hierop kunt inspelen. Of het nu gaat om het begroeten van een nieuwe of bestaande klant, het beantwoorden van vragen of het bieden van hulp, je bent in staat om elke interactie professioneel en vriendelijk te laten verlopen.

Modules

 • Wie is mijn klant?
 • Wat verwacht mijn gast?
 • Eerste indruk
 • Gasten te woord staan
 • Boodschap aannemen en doorspelen
 • Communicatie op de werkvloer
 • Telefoon etiquette
 • Stemgebruik
 • Correct antwoord geven op vragen
 • Gespreksvaardigheden
 • Omgaan met emoties
 • Een slechte boodschap brengen
 • Klachten oplossen
 • Verander uw mindset
 • Van klant naar ambassadeur
 • De “WOW” ervaring
 • Gebruik van ‘up selling’ en ‘cross selling
 • Kennistoets

Duur

De training Front Office is opgebouwd uit  5 modules en wordt verzorgd in 5 dagdelen. Optioneel zijn de taallessen Nederlands en Engels die aanvullend worden verzorgd. Teamwork levert graag maatwerk. De onderwerpen en de duur van de training worden aangepast aan de leer- en ontwikkelbehoeften van onze cursisten en opdrachtgevers.

Werkvormen

De training Front Office omvat een uitgebreid lesprogramma en is inclusief al het benodigde lesmateriaal.

Teamwork maakt gebruik van diverse didactische werkvormen, online testen en een digitale classroom. Korte theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden en opdrachten. Het geleerde kan direct in de praktijk worden toegepast. Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Papiaments of in het Engels.

Resultaat

Na afloop van deze training heb je uitgebreid geleerd hoe je klanten op een klantvriendelijke en gastvrije manier ontvangt. Je hebt niet alleen de essentiële vaardigheden ontwikkeld om klanten op de juiste wijze en toon aan te spreken, zowel persoonlijk als telefonisch, maar ook hoe je deze vaardigheden effectief kunt toepassen in diverse situaties binnen je organisatie. Je hebt intensief getraind in het begroeten van klanten met een warm welkom, het bieden van heldere en behulpzame communicatie bij vragen en het verlenen van professionele ondersteuning.

Daarnaast ben je je volledig bewust geworden van de cruciale rol die je als front office medewerker vervult als het visitekaartje van je organisatie. Je hebt een dieper inzicht gekregen in hoe elke interactie die je hebt, van de eerste begroeting tot het oplossen van eventuele problemen, directe invloed heeft op de algehele klantervaring. Door deze training ben je beter voorbereid om consistent uitstekende klantenservice te bieden en zo bij te dragen aan de positieve reputatie en groei van je organisatie.

Indien je alle modules succesvol hebt doorlopen ontvang je het Teamwork-certificaat Front Office, dat aantoont dat je bekwaam bent in het leveren van uitstekende service aan gasten. Met de kennis en vaardigheden die je hebt opgedaan, ben je beter voorbereid om bij te dragen aan een onvergetelijke gastervaring en om het hotel op een positieve manier te vertegenwoordigen. Je bent nu in staat om een centrale rol te spelen in het succes van het hotel, door elke gast een warm welkom te bieden en hen te voorzien van de hoogste kwaliteit van service.

 

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij je om de kennis en inzetbaarheid van uw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kunt je contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Binnen mijn werk moet ik steeds meer projectmatig werken. Samen met mijn collega’s heb ik deze training gevolgd. Doordat ik nu veel meer weet over een projectplan zie ik het nut ervan  in om met een projectplan te werken. Het geeft je veel meer structuur, de rolverdeling onder de collega’s is duidelijker en gemaakte afspraken zijn beter te controleren.”

Mary Jansen, cursist training Succesvol Projectmatig Werken