Gastvrijheid Restaurant

Het woord gastvrijheid zegt het eigenlijk al: gastvrijheid draait om de gast. Het doel van gastvrijheid is gasten binnen te krijgen en ervoor te zorgen dat ze terugkomen. Gasten zijn kritisch; ze gaan regelmatig uit en ze wisselen ervaringen uit. Je moet steeds een treetje hoger om de gast aangenaam te verrassen. De kwaliteit van gastvrijheid wordt bepaald door een aantal vaardigheden die een gastvrouw of gastheer bezit. Hierbij kun je denken aan sociale vaardigheden, juiste omgangsvormen en vriendelijk en attent zijn voor de gast. Maar hoe zorg je dat gastvrijheid echt in het DNA komt van jezelf of je medewerkers komt?

Tijdens de training Gastvrijheid Restaurant staat de beleving van de gast centraal. De focus ligt hierbij op het optimaliseren van de gastbeleving met daarbij het verwachtingspatroon van de gasten te overtreffen.

Modules

 • Wie is mijn klant?
 • Begrip gastvrijheid
 • Ergernissen van gasten
 • Welke verwachtingen heeft mijn gast?
 • Basisbehoefte van mijn gast herkennen
 • Verwelkomen van je gast
 • Cross selling stimuleren
 • Latente behoeftes vervullen
 • Klachtenbehandeling
 • Praktijkoefeningen
 • Rollenspellen

Duur

De training Gastvrijheid Horeca wordt verzorgd in 2 dagdelen. Teamwork levert graag maatwerk. De duur en de onderwerpen van de training worden aangepast aan de leer- en ontwikkelbehoeften van onze cursisten en opdrachtgevers.

 

Werkvormen

De training Gastvrijheid Restaurant omvat een uitgebreid lesprogramma en is inclusief al het benodigde lesmateriaal.

Tijdens de training worden korte theoretische blokken afgewisseld met praktijkvoorbeelden, (groeps)opdrachten en rollenspellen. Het geleerde kan direct in de praktijk worden toegepast. Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Papiaments of in het Engels.

 

Resultaat

Na afloop van de training Gastvrijheid Restaurant heb je geleerd wat gastvrijheid is en hoe je goede gastvrijheid toepast tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Je bent je ervan bewust dat tevreden gasten ambassadeurs zijn en voor positieve reclame zorgen. Het belang van gastvrijheid is in elke handeling met de gast duidelijk en wordt toegepast op de werkvloer. Je zet de extra stap om een negen te scoren in plaats van een zeven! Na afloop van de gastvrijheidstraining weet jij wat nodig is om een overtreffende gastbeleving te bieden.

Na afloop van de training ontvang je het Teamwork-certificaat Gastvrijheid Restaurant.

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij je om de kennis en inzetbaarheid van jouw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen tel: +599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Onlangs heb ik de training Customer Service gevolgd. Ik ben heel positief over deze training. Het lesmateriaal is duidelijk en de training was heel leerzaam. Daarnaast waren de lessen interessant, de docent vertelt enthousiast en er was voldoende afwisseling tussen theorie en de praktijk. Er waren oefeningen, opdrachten, casussen en videofilmpjes. Omdat het hele eiland zoveel met toeristen te maken heeft, vind ik dat iedereen op Curaçao deze training zou moeten volgen!”

Elmar Eleonora, cursist training Customer Service – Politur