Integriteit

Integriteit vinden we in veel functieomschrijvingen terug, maar wat houdt het precies in? Veel vormen van machtsmisbruik zijn moeilijk tegen te gaan. Integer handelen is meer dan het vaststellen en opvolgen van regels en gedragscodes. Het is dan ook belangrijk dat er binnen de organisatie gewaakt wordt voor inbreuk op integriteit. Zo bereikt u een cultuur waarin mensen zich gedragen volgens geldende regels, normen en waarden.

Modules

 • Wat is integriteit?
 • Hoe gaan we om met integriteit?
 • Integriteit binnen de organisatie.
 • Wat wordt er van mij verwacht?
 • Bewustwoording en weerbaarheid vergroten.
 • Kernwaarden vertalen naar voorbeeldgedrag.
 • Integer gedrag.
 • Aansprakelijkheid.
 • Voorkomen van imago- en reputatieschade.
 • Morele dilemmaweging.
 • Rollenspel
 • Quiz

Duur

De training Integriteit is opgebouwd uit drie modules en wordt verzorgd in twee dagdelen. Teamwork levert graag maatwerk. De onderwerpen en de duur van de training worden aangepast aan uw behoeften.

Werkvormen

Tijdens de training Integriteit worden theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, filmpjes en (groeps)opdrachten. De sfeer is ongedwongen en u zult al snel door middel van rollenspellen en opdrachten uw vaardigheden ontwikkelen. Onze trainer geeft u feedback, suggesties en persoonlijke tips.

Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Engels of Papiaments.

Resultaat

Na afloop van de training weet u wat uw organisatie onder integriteit verstaat. U bent zich bewust van het belang van integriteit en herkent de kenmerken van een integere beslissing. U herkent dilemma’s en weet hoe u met dilemma’s om moet gaan.

Na afloop van de training ontvangt u het Teamwork-certificaat Integriteit.

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij u om de kennis en inzetbaarheid van uw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Eerlijk gezegd zag ik een beetje op om deel te nemen aan deze training. Dit gevoel was echter binnen een half uur over. Dankzij de trainer voelde ik mij als snel op mijn gemak en durfde ik mij open te stellen. De rollenspellen vond ik het leukste en leerzaamste terwijl ik daar tegen op zag. Dankzij de training weet ik nu klachten goed op te lossen en zie ik in hoe belangrijk het is om klachten altijd op een goede manier op te lossen.”

Milton de Jong, cursist training Klachten zijn Kansen

“Ik heb al meerdere trainingen bij Teamwork gevolgd. Ik vind het prettig dat de trainingen echt bijdragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dankzij de training Klachten zijn Kansen kijk ik nu met een andere blik naar mijn klant. Ik vind het nu een uitdaging om klachten op te lossen in plaats van dat ik er tegenop zie. Dankzij de praktijkoefeningen en rollenspellen weet ik nu klachten op een klantvriendelijke manier op te lossen. Complimenten voor de trainster!”

Susie Anthony, cursist training Klachten zijn Kansen