Klachten zijn Kansen

Klanten worden steeds kritischer en vragen om transparantie. Voldoen aan verwachtingen is niet meer voldoende om klanten anno 2020 tevreden te stellen. Een professionele klachtenbehandeling is dan ook noodzakelijk binnen een organisatie.

Kennis en inzicht zijn van essentieel belang om klachten goed, adequaat en klantgericht op te lossen.

Klachten zijn vaak lastig en tijdverslindend maar leveren uw organisatie ook nuttige informatie op. Tijdens onze training Klachten zijn Kansen leert u door de ogen van uw klant naar uzelf, uw organisatie en omgeving te kijken.

Modules

 • Wie is mijn klant?
 • Wat verwacht mijn klant?
 • Wat ervaart mijn klant?
 • Hoe reageer ik op mijn klant?
 • Omgaan met cultuurverschillen
 • U kunt niet iedereen blij maken
 • Omgaan met emoties
 • Klachten oplossen
 • Do’s & dont’s
 • Verander uw mindset
 • Omgaan met verschillende situaties
 • Opdrachten
 • Rollenspel
 • Quiz

Duur

De training Klachten zijn Kansen is opgebouwd uit drie modules en wordt verzorgd in drie dagdelen. Teamwork levert graag maatwerk. De onderwerpen en de duur van de training worden aangepast aan uw behoeften.

Werkvormen

Tijdens de training Klachten zijn Kansen leert u voornamelijk door te doen. Korte theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, filmpjes en (groeps)opdrachten. De sfeer is ongedwongen en u zult al snel door middel van rollenspellen en opdrachten uw vaardigheden ontwikkelen. Onze trainer geeft u feedback, suggesties en persoonlijke tips.

Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Engels of Papiaments.

Resultaat

Na afloop van de training heeft u meer inzicht in het gedrag van uw klant. U weet begrip te tonen en klachten op een correcte en klantvriendelijke manier op te lossen. U weet zich in te leven in uw klant en van ontevreden klanten een tevreden klant te maken. U ziet in dat klachten juist kansen zijn.

Na afloop van de training ontvangt u het Teamwork-certificaat Klachten zijn Kansen.

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij u om de kennis en inzetbaarheid van uw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Eerlijk gezegd zag ik een beetje op om deel te nemen aan deze training. Dit gevoel was echter binnen een half uur over. Dankzij de trainer voelde ik mij als snel op mijn gemak en durfde ik mij open te stellen. De rollenspellen vond ik het leukste en leerzaamste terwijl ik daar tegen op zag. Dankzij de training weet ik nu klachten goed op te lossen en zie ik in hoe belangrijk het is om klachten altijd op een goede manier op te lossen.”

Milton de Jong, cursist training Klachten zijn Kansen

“Ik heb al meerdere trainingen bij Teamwork gevolgd. Ik vind het prettig dat de trainingen echt bijdragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dankzij de training Klachten zijn Kansen kijk ik nu met een andere blik naar mijn klant. Ik vind het nu een uitdaging om klachten op te lossen in plaats van dat ik er tegenop zie. Dankzij de praktijkoefeningen en rollenspellen weet ik nu klachten op een klantvriendelijke manier op te lossen. Complimenten voor de trainster!”

Susie Anthony, cursist training Klachten zijn Kansen