Klachten zijn Kansen

Klanten worden steeds kritischer en vragen om transparantie. Voldoen aan verwachtingen is niet meer voldoende om hedendaagse klanten tevreden te stellen. Een professionele klachtenbehandeling is dan ook noodzakelijk binnen een organisatie.

Kennis en inzicht zijn van essentieel belang om klachten goed, adequaat en klantgericht op te lossen.

Klachten zijn vaak lastig en tijdverslindend maar leveren de organisatie ook nuttige informatie op. Tijdens onze training Klachten zijn Kansen leer je door de ogen van de klant naar jezelf, de organisatie en omgeving te kijken.

Modules

 • Wie is mijn klant?
 • Wat verwacht mijn klant?
 • Wat ervaart mijn klant?
 • Hoe reageer ik op mijn klant?
 • Omgaan met cultuurverschillen
 • Je kunt niet iedereen blij maken
 • Omgaan met emoties
 • Klachten oplossen
 • Do’s & dont’s
 • Verander je mindset
 • Omgaan met verschillende situaties
 • Opdrachten
 • Rollenspel
 • Quiz

Duur

De training Klachten zijn Kansen is opgebouwd uit drie modules en wordt verzorgd in drie dagdelen. Teamwork levert graag maatwerk. De onderwerpen en de duur van de training worden aangepast aan de leer- en ontwikkelbehoeften van onze cursisten en opdrachtgevers.

Werkvormen

De training Klachten zijn Kansen omvat een uitgebreid lesprogramma en is inclusief al het benodigde lesmateriaal.

Tijdens de training  leer je voornamelijk door te doen. Korte theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, filmpjes en (groeps)opdrachten. De sfeer is ongedwongen en je zult al snel door middel van rollenspellen en opdrachten jouw vaardigheden ontwikkelen. Onze trainer geeft je feedback, suggesties en persoonlijke tips.

Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Engels of Papiaments.

Resultaat

Na afloop van de training heb je meer inzicht in het gedrag van je klant. Je weet begrip te tonen en klachten op een correcte en klantvriendelijke manier op te lossen. Je weet zich in te leven in de klant en van ontevreden klanten een tevreden klant te maken. Je ziet in dat klachten juist kansen zijn.

Na afloop van de training ontvang je het Teamwork-certificaat Klachten zijn Kansen.

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij je om de kennis en inzetbaarheid van je medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Eerlijk gezegd zag ik een beetje op om deel te nemen aan deze training. Dit gevoel was echter binnen een half uur over. Dankzij de trainer voelde ik mij als snel op mijn gemak en durfde ik mij open te stellen. De rollenspellen vond ik het leukste en leerzaamste terwijl ik daar tegen op zag. Dankzij de training weet ik nu klachten goed op te lossen en zie ik in hoe belangrijk het is om klachten altijd op een goede manier op te lossen.”

Milton de Jong, cursist training Klachten zijn Kansen

“Ik heb al meerdere trainingen bij Teamwork gevolgd. Ik vind het prettig dat de trainingen echt bijdragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dankzij de training Klachten zijn Kansen kijk ik nu met een andere blik naar mijn klant. Ik vind het nu een uitdaging om klachten op te lossen in plaats van dat ik er tegenop zie. Dankzij de praktijkoefeningen en rollenspellen weet ik nu klachten op een klantvriendelijke manier op te lossen. Complimenten voor de trainster!”

Susie Anthony, cursist training Klachten zijn Kansen