POST-MASTER CONTROLLING OPLEIDING VOOR HET CARIBISCH GEBIED

Ben je in het bezit van een masterdiploma en wil je je kansen vergroten op een hogere financiële functie in het bedrijfsleven of bij de overheid? De nieuwe Post-Master Controlling opleiding van Tilburg University kan je hierbij helpen! Te denken valt aan functies als financieel directeur, financial controller, manager Finance & Control, management accountant, business analist of manager op het gebied van risk, governance en compliance dan wel in financieel ondersteunende functies.

De nadruk in deze Post-Master Controlling ligt op financiële efficiency en effectiviteit, accountability, internal control en transparantie. Het aspect IT loopt als een rode draad door de
verschillende onderdelen van de opleiding heen. Binnen de private en publieke sector in het Caribisch gebied bestaat een sterke behoefte aan functionarissen met deze kennis en kunde vanwege de hervorming van de economie en het transparant en efficiënt maken van de overheidsfinanciën.

De Post-Master Controlling opleiding werkt nauw samen met de Post-Master Accountancy opleiding. Hierdoor doe je tevens kennis van het werkterrein van de accountant op. Het is juist de accountant die je in je latere werkomgeving vaak aan de andere kant van de tafel zal tegenkomen.

De Post-Master Controlling wordt gegeven in jaarlijks 3 seminars van 2 aaneengesloten weken in de maanden oktober, april en juni. De gehele opleiding neemt 3 jaar in beslag en wordt bekroond met een diploma van Tilburg University. De Post-Master Controlling opleiding wordt in een
kleinschalige vorm gegeven op Curaçao en omvat in alfabetische volgorde de volgende onderdelen:
– Auditing & Assurance;
– Corporate Law & Governance;
– Financial Reporting;
– Fiscaliteit;
– Internal Control & Accounting Information Systems;
– Management Accounting & Control;
– Process Mining & Data Analytics;
– Public Sector Accounting & Control.

Het merendeel van de docenten komt uit het Caribisch gebied.

Is je interesse gewekt en wil je zeker zijn van deelname in het aanstaande collegejaar, neem dan zo snel mogelijk contact op met: Marianne Appeldoorn (programmamanager – ipma@tilburguniversity.edu) of Ralf Wieriks (opleidingscoördinator – r.h.y.wieriks@tilburguniversity.edu).
Marianne is werkzaam vanuit Nederland (let op: 6 uur tijdsverschil) en Ralf Wieriks vanuit Curaçao.