Omgaan met Agressie

Agressie op de werkvloer komt in sommige beroepen helaas voor, en de hospitality sector vormt hierop geen uitzondering. Gasten die ontevreden zijn, kunnen hun emoties soms niet onder controle houden, wat leidt tot agressief gedrag richting medewerkers. Dit kan bijzonder uitdagend zijn in een omgeving waar gastvrijheid en klanttevredenheid centraal staan. Vind je het lastig om op de juiste manier op agressie te reageren? In de training “Omgaan met Agressie in de Hospitality Sector” ontwikkel je de kennis en vaardigheden die je helpen om effectief om te gaan met agressief gedrag. Hiermee voorkom je dat de situatie uit de hand loopt en behoud je een veilige en gastvrije omgeving voor iedereen.

Modules

 • Wanneer spreken we van agressie?
 • Herkenning van agressieve communicatie
 • Natuurlijke reactie op agressie
 • Waar ligt de grens?
 • Slecht nieuws brengen
 • Het ABCD-model
 • Omgaan met emoties
 • Omgaan met verschillende situatie
 • Verander je mindset
 • Klachten oplossen
 • Klachten zijn kansen!
 • Rollenspellen verschillende situaties, emoties en klanten met trainingsacteur.

Duur

De training Omgaan met Agressie is opgebouwd uit drie modules en wordt verzorgd in drie dagdelen. Teamwork levert graag maatwerk. De onderwerpen en de duur van de training worden aangepast aan de leer- en ontwikkelbehoeften van onze cursisten en opdrachtgevers.

Werkvormen

De training Omgaan met Agressie omvat een uitgebreid lesprogramma en is inclusief al het benodigde lesmateriaal.

Tijdens de training leer je voornamelijk door te doen. Korte theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, filmpjes en (groeps)opdrachten. De sfeer is ongedwongen en je zult al snel door middel van rollenspellen en opdrachten jouw vaardigheden ontwikkelen. Onze trainer geeft je feedback, suggesties en persoonlijke tips.

Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Engels of Papiaments.

Resultaat

Na afloop van de training heb je meer inzicht in je eigen gedrag en emoties en die van je gast. Je bent je bewust van de invloed van jouw gedrag op anderen. Je herkent agressie zodat je er passend op kunt reageren. Je kunt agressief gedrag voorkomen, je bent in staat om je grenzen op een klantvriendelijke manier aan te geven en te bewaken.

Je bent beter uitgerust om agressief gedrag effectief en professioneel aan te pakken. Je hebt de tools en het vertrouwen om een veilige en gastvrije omgeving te waarborgen, zowel voor je gasten als voor je team. Door het beheersen van deze vaardigheden draag je bij aan een positievere werkomgeving en een verbeterde gastervaring.

Na afloop van de training ontvang je het certificaat “Omgaan met Agressie in de Hospitality Sector”, dat aantoont dat je bekwaam bent in het omgaan met agressie op de werkvloer en de veiligheid en tevredenheid van gasten en medewerkers kunt waarborgen.

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij je om de kennis en inzetbaarheid van jouw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Eerlijk gezegd zag ik een beetje op om deel te nemen aan deze training. Dit gevoel was echter binnen een half uur over. Dankzij de trainer voelde ik mij als snel op mijn gemak en durfde ik mij open te stellen. De rollenspellen vond ik het leukste en leerzaamste terwijl ik daar tegen op zag. Dankzij de training weet ik nu klachten goed op te lossen en zie ik in hoe belangrijk het is om klachten altijd op een goede manier op te lossen.”

Milton de Jong, cursist training Klachten zijn Kansen

“Ik heb al meerdere trainingen bij Teamwork gevolgd. Ik vind het prettig dat de trainingen echt bijdragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dankzij de training Klachten zijn Kansen kijk ik nu met een andere blik naar mijn klant. Ik vind het nu een uitdaging om klachten op te lossen in plaats van dat ik er tegenop zie. Dankzij de praktijkoefeningen en rollenspellen weet ik nu klachten op een klantvriendelijke manier op te lossen. Complimenten voor de trainster!”

Susie Anthony, cursist training Klachten zijn Kansen