Omgaan met Agressie

Agressie op de werkvloer komt in sommige beroepen helaas voor. Klanten, bezoekers, gasten zijn ontevreden en kunnen niet altijd hun emoties onder controle houden. Vind u het lastig om op de juiste manier op agressie te reageren? In de training Omgaan met Agressie ontwikkelt u kennis en vaardigheden die u helpen om te gaan met agressief gedrag. Hiermee voorkomt u dat de situatie uit de hand loopt.

Modules

 • Wanneer spreken we van agressie?
 • Herkenning van agressieve communicatie
 • Natuurlijke reactie op agressie
 • Waar ligt de grens?
 • Slecht nieuws brengen
 • Het ABCD-model
 • Omgaan met emoties
 • Omgaan met verschillende situatie
 • Verander uw mindset
 • Klachten oplossen
 • Klachten zijn kansen!
 • Rollenspellen verschillende situaties, emoties en klanten met trainingsacteur.

Duur

De training Omgaan met Agressie is opgebouwd uit drie modules en wordt verzorgd in drie dagdelen. Teamwork levert graag maatwerk. De onderwerpen en de duur van de training worden aangepast aan uw behoeften.

Werkvormen

De training Omgaan met Agressie omvat een uitgebreid lesprogramma en is inclusief al het benodigde lesmateriaal.

Tijdens de training leert u voornamelijk door te doen. Korte theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, filmpjes en (groeps)opdrachten. De sfeer is ongedwongen en u zult al snel door middel van rollenspellen en opdrachten uw vaardigheden ontwikkelen. Onze trainer geeft u feedback, suggesties en persoonlijke tips.

Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Engels of Papiaments.

Resultaat

Na afloop van de training heeft u meer inzicht in uw eigen gedrag en emoties en die van uw klant. U bent zich bewust van de invloed van uw gedrag op anderen. U herkent agressie zodat u er passend op kunt reageren. U kunt agressief gedrag voorkomen, u bent in staat om uw grenzen op een klantvriendelijke manier aan te geven en te bewaken. U heeft geleerd spanning in een lastige situatie te verlagen.

Na afloop van de training ontvangt u het Teamwork-certificaat Omgaan met Agressie.

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij u om de kennis en inzetbaarheid van uw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Eerlijk gezegd zag ik een beetje op om deel te nemen aan deze training. Dit gevoel was echter binnen een half uur over. Dankzij de trainer voelde ik mij als snel op mijn gemak en durfde ik mij open te stellen. De rollenspellen vond ik het leukste en leerzaamste terwijl ik daar tegen op zag. Dankzij de training weet ik nu klachten goed op te lossen en zie ik in hoe belangrijk het is om klachten altijd op een goede manier op te lossen.”

Milton de Jong, cursist training Klachten zijn Kansen

“Ik heb al meerdere trainingen bij Teamwork gevolgd. Ik vind het prettig dat de trainingen echt bijdragen aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dankzij de training Klachten zijn Kansen kijk ik nu met een andere blik naar mijn klant. Ik vind het nu een uitdaging om klachten op te lossen in plaats van dat ik er tegenop zie. Dankzij de praktijkoefeningen en rollenspellen weet ik nu klachten op een klantvriendelijke manier op te lossen. Complimenten voor de trainster!”

Susie Anthony, cursist training Klachten zijn Kansen