Persoonlijke Effectiviteit

Meer rust in je hoofd en meer focus, dat willen we allemaal! Goed functioneren vereist tegenwoordig een aantal sociale kwaliteiten en hoge eisen van jezelf. Minder druk en stress zorgen dat je effectiever werkt. Tijdens de training Persoonlijke Effectiviteit werk je aan je competenties op gebieden als persoonlijke ontwikkeling, timemanagement en assertiviteit. Je leert je talenten beter tot hun recht te laten komen waarmee jouw functioneren binnen de organisatie direct zal verbeteren.
De training Persoonlijke Effectiviteit maakt onder andere onderdeel uit van het trainingsprogramma van de Praktijkopleiding Assurance tot de titel RA. Dit programma verzorgt Teamwork in samenwerking met de Universiteit van Tilburg. De modules van het trainingsprogramma zijn geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants (NBA).

Modules

 • Definitie
 • Waar sta ik en waar wil ik naar toe?
 • Kernkwaliteiten en kernkwadranten
 • Kansen en valkuilen
 • Prioriteiten stellen
 • Timemanagement = zelfmanagement
 • Modellen en technieken
 • Oorzaken van slecht timemanagement en tips om dit te voorkomen
 • Delegeren kun je leren
 • Managen van jouw omgeving
 • Probleemanalyse
 • Objectiviteit
 • Besluitvaardigheid
 • Diversiteit in een team
 • Elkaars talenten benutten
 • Stressoren herkennen
 • Signalen van stress in gedrag
 • Balans werk en privé

Duur

De training Persoonlijke Effectiviteit is opgebouwd uit zes modules en wordt verzorgd in vier dagdelen. Teamwork levert graag maatwerk. De onderwerpen en de duur van de training worden aangepast aan de ontwikkel- en leerbehoeften van onze cursisten en opdrachtgevers.

Werkvormen

De training Persoonlijke Effectiviteit omvat een uitgebreid lesprogramma en is inclusief al het benodigde lesmateriaal.
Teamwork maakt gebruik van diverse didactische werkvormen, online testen en een digitale classroom. Korte theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, filmpjes, (groeps)opdrachten, casussen, rollenspellen en een quiz. Het geleerde kan direct in de praktijk worden toegepast. Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.
De training wordt verzorgd in het Nederlands, Papiaments of in het Engels.

Resultaat

Na afloop van deze training weet je meer focus te houden op je werkzaamheden. Je weet belangrijke en onbelangrijke zaken te scheiden en prioriteiten te stellen. Je hebt zelfinzicht gekregen in je gedrag en kwaliteiten en uitstelgedrag weet u te voorkomen. Je kunt probleem- en oplossingsgericht werken en je hebt geleerd om effectief en efficiënt om te gaan met je tijd in de hectiek van een moderne organisatie. Tot slot weet je verstandig om te gaan met stress en stress te voorkomen.

Na afloop van de training ontvang je het Teamwork-certificaat Persoonlijke Effectiviteit.
De training Persoonlijke Effectiviteit maakt onder andere onderdeel uit van het trainingsprogramma van de Praktijkopleiding Assurance tot de titel RA. Dit programma verzorgt Teamwork in samenwerking met de Universiteit van Tilburg. De modules van het trainingsprogramma zijn geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants (NBA).

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij je om de kennis en inzetbaarheid van je medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Het lukte mij maar niet om structuur aan te brengen in mijn werk. Steeds werd ik afgeleid door allerlei spoed klussen waardoor mijn dagelijkse werkzaamheden zich bleven opstapelen. Dankzij de training Persoonlijke Effectiviteit weet ik prioriteiten te stellen en belangrijke en onbelangrijke zaken van elkaar te scheiden. Ik merk dat ik nu met veel meer plezier naar mijn werk ga en een stuk minder stress heb. Ook heb ik geleerd van medecursisten die met hetzelfde probleem zitten. Doordat de groep klein was hebben we veel ervaringen en tips kunnen uitwisselen. De trainer wist steeds de juiste punten aan te kaarten waardoor er nuttige en leerzame discussies ontstonden. Ik kijk met veel plezier terug op deze training!”

Marlon van Dijk, cursist training Persoonlijke Effectiviteit

“Deze training had ik eerder moeten volgen! Eindelijk lukt het mij om mijn werkzaamheden beter te plannen waardoor ik minder stress heb, niet alleen zakelijk maar ook privé. Ik heb van de trainer Eldon veel nuttige tips gekregen die ik gelijk kan toepassen in de praktijk. Echt een aanrader deze training.”

Joyce Cijntje, cursist training Persoonlijke Effectiviteit