Sociale veiligheid (in samenwerking met Relevance)

Als leidinggevende heb je de belangrijke taak om te zorgen voor een sociaal veilig werkklimaat voor je medewerkers. Een sociaal veilige omgeving is cruciaal voor gezonde en goed functionerende medewerkers. Onderzoek wijst uit dat een niet sociaal veilige omgeving leidt tot persoonlijk leed en psychische en fysieke gezondheidsklachten onder medewerkers. Daarom wil je ongewenst gedrag zo snel mogelijk signaleren, herkennen en effectief aanpakken. En fungeer je zelf als voorbeeld in het vertonen en stimuleren van gewenst gedrag op de werkvloer.

In deze training leer je hoe je als leidinggevende sociaal onveilig gedrag herkent en bespreekbaar maakt. Je oefent in het goed en veilig aanspreken van teamleden op hun gedrag en in het voeren van effectieve gesprekken. Daarnaast word je je meer bewust van de voorbeeldfunctie die je als leidinggevende hebt. Zo vergroot je de sociale veiligheid in je team en creëer je een positief werkklimaat waarin medewerkers zich veilig voelen.
Een sociaal veilige omgeving is cruciaal voor gezonde en goed functionerende medewerkers. Daarom wil je als leidinggevende ongewenst gedrag signaleren, herkennen en effectief aanpakken. Wil je weten hoe je veiligheid en vertrouwen binnen jouw team vergroot? Volg dan samen met je collega’s deze training!

De training Sociale Veiligheid bieden wij aan in samenwerking met onze partner Relevance (voorheen Schouten en Nelissen).

Modules

 • Wat is ongewenst gedrag?
 • Welk gedrag is ongewenst?
 • Wat zijn de richtlijnen binnen mijn organisatie?
 • Hoe bepaal je de richtlijnen?
 • Feedback geven en ontvangen
 • Omgaan met weerstand en kritiek
 • Oefenen met feedback gesprekken (met trainingsacteur)
 • Wat verwachten mijn medewerkers van mij?
 • Wat kan wel en wat kan niet?
 • Hoe gedraag ik mij in de huidige maatschappij als leidinggevende?
 • Gesprekstechnieken
 • Gespreksmodellen
 • Oefenen met praktijksituaties (met trainingsacteur)
 

Werkvormen

De training Sociale Veiligheid omvat een uitgebreid lesprogramma en is inclusief al het benodigde lesmateriaal.

Tijdens de training leert u voornamelijk door te doen. Korte theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, filmpjes en (groeps)opdrachten. De sfeer is ongedwongen en u zult al snel door middel van rollenspellen (met trainingsacteur) en opdrachten uw vaardigheden ontwikkelen. Onze trainer geeft u feedback, suggesties en persoonlijke tips.

Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Engels of Papiaments.

Resultaat

Na afloop van de training ben je in staat om ongewenst gedrag direct te signaleren en effectief aan te pakken. Je team ervaart een grotere sociale veiligheid. Je bent je bewust van je voorbeeldfunctie en weet welk gedrag wel en niet acceptabel is.

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij je om de kennis en inzetbaarheid van uw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Door een reorganisatie van mijn werkgever werd ik gedwongen om extern een baan te gaan zoeken. Gelukkig was er een goede overgangsregeling geregeld en kreeg ik de mogelijkheid om via Teamwork de sollicitatietraining te volgen. Deze training was onderdeel van het outplacementprogramma waarvoor Teamwork door mijn werkgever was ingehuurd. De training heeft mij geholpen om een beter beeld te krijgen van mijn kwaliteiten en waar mijn kansen liggen. Met behulp van de trainster Sarah heb ik een CV opgesteld en een motivatiebrief leren schrijven. Ik heb geluk gehad! Binnen twee maanden heb ik een nieuwe baan gevonden. Ik weet zeker dat de sollicitatietraining van Teamwork hieraan heeft bijgedragen.” 

Kiki Dorant, cursist training Sollicitatietraining