Train de trainer

Professioneel trainen is een vak. Er wordt veel van u verwacht: kennis overdragen, cursisten stimuleren, motiveren en u wilt mensen in beweging krijgen. In elk leerproces staan doelen centraal en bij elk leerproces worden andere leervormen ingezet. Maar welke leervormen zijn er, hoe past u de leervormen aan op uw doelgroep en welke (didactische) vaardigheden heeft u nodig? Hoe bereidt u een training voor en hoe managet u uzelf als trainer?

Uw leiderschap en interventie hebben veel impact op de groepsdynamiek en het succes van een training. Tijdens de training Train de Trainer onderzoekt u uw passie, kwaliteiten, visie maar ook uw valkuilen en allergieën. U ontwikkelt de benodigde competenties om een succesvolle trainer te worden.

 • Mijn rol als trainer
 • Welke invloed heb ik op mijn cursisten?
 • Wat zijn mijn sterke punten, allergieën en wat zijn mijn valkuilen?
 • Hoe zet ik mezelf in als instrument?
 • Welke didactische werkvormen zijn er?
 • Wanneer zet ik welke didactische werkvormen in?
 • (Groeps)opdrachten voorbereiden
 • Rollenspellen voorbereiden
 • Moderne technieken inzetten
 • Wat zijn leerdoelen?
 • Leerdoelen in kaart brengen
 • Hoe ga ik om met verschillende leerdoelen?
 • Hoe haal ik het maximale uit mijn cursist?
 • Wat is groepsdynamiek?
 • Hoe bereik ik een optimale groepsdynamiek?
 • Hoe creëer ik betrokkenheid?
 • Hoe begeleid ik discussies?
 • Hoe geef ik feedback?
 • Hoe ga ik om met weerstand en emoties?
 • Hoe bereid ik mijn training voor?
 • Welke leervormen en middelen zet ik in?
 • De techniek
 • Plan van aanpak
 • Aan de slag als trainer
 • Tips en trucs
 • Feedback
 • Evaluatie
 • Nazorg richting mijn cursisten
 • Nazorg richting mijn opdrachtgever
 • Afsluiting

Duur

De training Train de Trainer is opgebouwd uit 7 modules en wordt verzorgd in 8 dagdelen. Teamwork levert graag maatwerk. De duur en de onderwerpen van de training worden aangepast aan uw behoeften.

Werkvormen

De training Train de Trainer omvat een uitgebreid lesprogramma en is inclusief al het benodigde lesmateriaal.

Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van diverse didactische werkvormen, online testen en een digitale classroom. Korte theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, filmpjes, (groeps)opdrachten, casussen en rollenspellen.

U leert tijdens de training door te doen! In module 6 gaat u zelf een korte training verzorgen. Samen met uw trainer en medecursisten wordt uw training beoordeeld en ontvangt u feedback.

Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Papiaments of in het Engels.

 

 

Resultaat

Na afloop van de training Train de Trainer heeft u inzicht in uw kwaliteiten als trainer en weet u uw valkuilen te ontwijken. U heeft geleerd een training goed voor te bereiden en u weet de juiste leervormen, instrumenten en technieken in te zetten. U bent zelfverzekerd genoeg om voor de groep te staan en uw kennis over te dragen. U weet de groepsdynamiek te stimuleren en uw cursisten te motiveren en in beweging te krijgen. U weet om te gaan met emoties en weerstand. U bent klaar om een training zelfstandig te geven!

Na afloop van de training ontvangt u het Teamwork-certificaat Train de Trainer.

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij u om de kennis en inzetbaarheid van uw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Als beginnend trainer is het moeilijk om op het eiland een training te vinden om jezelf als trainer verder te ontwikkelen. Op aanraden van een collega ben ik bij Teamwork terecht gekomen. Ik heb de training met veel plezier gevolgd. Ik heb mezelf een stuk meer ontwikkelt en sta veel zelfverzekerder voor de groep. Met name het toepassen van de verschillende werkvormen was erg leerzaam ”

Manuel Garcia, cursist training Train de Trainer