Effectief Communiceren

Je wilt duidelijk en respectvol jouw mening verwoorden. Je merkt dat jouw boodschap niet altijd overkomt op de manier zoals je bedoelt. Helder communiceren met een boodschap die begrepen én goed ontvangen wordt, is vaak lastig.

Gelukkig is effectief communiceren te leren! In deze training leer je meer uit gesprekken te halen die je voert, waardoor je zakelijk en privé meer bereikt. Je krijgt inzicht in en oefent met gespreksvaardigheden die het verschil maken. Je wordt je meer bewust van jouw verbale en non-verbale communicatie.

De training Effectief Communiceren maakt onder andere onderdeel uit van het trainingsprogramma van de Praktijkopleiding Assurance tot de titel RA. Dit programma verzorgt Teamwork in samenwerking met de Universiteit van Tilburg. De modules van het trainingsprogramma zijn geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants (NBA).

Modules

 • Wat is effectief communiceren?
 • Kenmerken van communicatie
 • Communicatiemuur
 • Communicatievormen
 • Communicatiestijlen
 • LSD-methode
 • Feedback geven en ontvangen
 • Feedback 4G-model
 • Conflicten
 • De escalatieladder
 • Gesprekstechnieken
 • Structuur aanbrengen in een gesprek/presentatie
 • Effectief vergaderen
 • Effectief mailen

Duur

De training Effectief Communiceren is opgebouwd uit 4 modules en wordt verzorgd in 4 dagdelen. Teamwork levert graag maatwerk. De onderwerpen en de duur van de training worden aangepast aan de behoeften van onze opdrachtgevers.

Werkvormen

De training Effectief Communiceren omvat een uitgebreid lesprogramma en is inclusief al het benodigde lesmateriaal.

Teamwork maakt gebruik van diverse didactische werkvormen, online testen en een digitale classroom. Korte theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, filmpjes, (groeps)opdrachten, casussen, rollenspellen en een quiz. Het geleerde kan direct in de praktijk worden toegepast.

Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Papiaments of in het Engels

Resultaat

Na afloop van deze training weet je meer uit gesprekken te halen waardoor je zakelijk en privé sneller jouw doel bereikt. Jouw gespreksvaardigheden zijn verbeterd en je bent zich bewust van jouw verbale en non-verbale communicatie. Je kunt op verschillende niveaus communiceren en je weet je aan te passen aan het soort gesprek en de ontvanger.

Na afloop van deze training ontvang je het Teamwork-certificaat Effectief Communiceren.

De training Effectief Communiceren maakt onder andere onderdeel uit van het trainingsprogramma van de Praktijkopleiding Assurance tot de titel RA. Dit programma verzorgt Teamwork in samenwerking met de Universiteit van Tilburg. De modules van het trainingsprogramma zijn geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants (NBA).

 

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij je om de kennis en inzetbaarheid van jouw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Mijn ervaringen met Teamwork zijn ronduit positief, omdat er professioneel wordt gewerkt. Voor de training van start gaat vragen ze gericht door over de opleidingsbehoefte en de ontwikkeldoelen. Daarna leverde Teamwork prima maatwerk met nét dat beetje extra service en oog voor detail. Het klopt gewoon!”

Karin Jongen, HR Manager – CPA

“Wij hebben de afgelopen jaren vaker met Teamwork gewerkt en zijn zeer tevreden over de samenwerking. Teamwork heeft voor ons diverse trainingen en coachingstrajecten verzorgd.De communicatie en samenwerking is erg fijn. Teamwork luistert goed naar de specifieke behoefte voor een training en komt met suggesties over hoe een training ingericht kan worden en een follow-up binnen de organisatie gecreëerd kan worden. Zij hebben een groot bestand aan trainers en coaches waardoor er voor elke training of coachingstraject een andere trainer of coach beschikbaar hebben met de specifieke kennis die op dat moment nodig is. Een betrouwbare partner wanneer het op de (door)ontwikkeling van personeel neerkomt.”

Maria Recca, Learing en Developing coordinator – Openbaar Ministerie