Effectief Communiceren

U wilt duidelijk en respectvol uw mening verwoorden. U merkt dat uw boodschap niet altijd overkomt op de manier zoals u bedoelt. Helder communiceren met een boodschap die begrepen én goed ontvangen wordt, is vaak lastig.

Gelukkig is effectief communiceren te leren! In deze training leert u meer uit uw gesprekken te halen waardoor u zakelijk en privé meer bereikt. U krijgt inzicht in en oefent met gespreksvaardigheden die het verschil maken. U wordt zich meer bewust van uw verbale en non-verbale communicatie.

De training Effectief Communiceren maakt onder andere onderdeel uit van het trainingsprogramma van de Praktijkopleiding Assurance tot de titel RA. Dit programma verzorgt Teamwork in samenwerking met de Universiteit van Tilburg. De modules van het trainingsprogramma zijn geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants (NBA).

Modules

 • Wat is effectief communiceren?
 • Kenmerken van communicatie
 • Communicatiemuur
 • Bewustzijn communicatie
 • Verbale en non-verbale communicatie
 • Gesprekstechnieken
 • Stijlen van communicatie
 • Feedback geven en ontvangen
 • Conflicten op de werkvloer
 • Persoonlijke conflictstijl
 • Gesprekstechnieken
 • Effectief vergaderen
 • Effectief mailen
 • Tips voor effectieve communicatie

Duur

De training Effectief Communiceren is opgebouwd uit 4 modules en wordt verzorgd in 4 dagdelen. Teamwork levert graag maatwerk. De onderwerpen en de duur van de training worden aangepast aan uw behoeften.

Werkvormen

De training Effectief Communiceren omvat een uitgebreid lesprogramma en is inclusief al het benodigde lesmateriaal.

Teamwork maakt gebruik van diverse didactische werkvormen, online testen en een digitale classroom. Korte theoretische blokken worden afgewisseld met praktijkvoorbeelden, filmpjes, (groeps)opdrachten, casussen, rollenspellen en een quiz. Het geleerde kan direct in de praktijk worden toegepast.

Teamwork houdt rekening met de leerbehoeften, het leerklimaat en de leeromstandigheden van onze cursisten. Het niveau wordt aangepast aan de doelgroep.

De training wordt verzorgd in het Nederlands, Papiaments of in het Engels

Resultaat

Na afloop van deze training weet u meer uit gesprekken te halen waardoor u zakelijk en privé sneller uw doel bereikt. Uw gespreksvaardigheden zijn verbeterd en u bent zich bewust van uw verbale en non-verbale communicatie. U kunt op verschillende niveaus communiceren en u weet u aan te passen aan het soort gesprek en de ontvanger.

Na afloop van deze training ontvangt u het Teamwork-certificaat Effectief Communiceren.

De training Effectief Communiceren maakt onder andere onderdeel uit van het trainingsprogramma van de Praktijkopleiding Assurance tot de titel RA. Dit programma verzorgt Teamwork in samenwerking met de Universiteit van Tilburg. De modules van het trainingsprogramma zijn geaccrediteerd door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants (NBA).

 

Interesse?

Met een gedegen opleidingsadvies helpen wij u om de kennis en inzetbaarheid van uw medewerkers op een hoger niveau te brengen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen op tel: + 599 9 7882222 of maak gebruik van het contactformulier.

“Mijn ervaringen met Teamwork zijn ronduit positief, omdat er professioneel wordt gewerkt. Voor de training van start gaat vragen ze gericht door over de opleidingsbehoefte en de ontwikkeldoelen. Daarna leverde Teamwork prima maatwerk met nét dat beetje extra service en oog voor detail. Het klopt gewoon!”

Karin Jongen, HR Manager – CPA

“Wij hebben de afgelopen jaren vaker met Teamwork gewerkt en zijn zeer tevreden over de samenwerking. Teamwork heeft voor ons diverse trainingen en coachingstrajecten verzorgd.De communicatie en samenwerking is erg fijn. Teamwork luistert goed naar de specifieke behoefte voor een training en komt met suggesties over hoe een training ingericht kan worden en een follow-up binnen de organisatie gecreëerd kan worden. Zij hebben een groot bestand aan trainers en coaches waardoor er voor elke training of coachingstraject een andere trainer of coach beschikbaar hebben met de specifieke kennis die op dat moment nodig is. Een betrouwbare partner wanneer het op de (door)ontwikkeling van personeel neerkomt.”

Maria Recca, Learing en Developing coordinator – Openbaar Ministerie